Kineski pilav

Herenthal recept – Kineski pilav

Kinesi pilav je odlična alternativa za klasičan domaći pilav. Pravi se slično kao klasičan srpski pilav uz male modifikacije.

Potrebni sastojci:

  • Kineska mešavina povrća
  • Crni luk
  • Beli luk
  • Malo ulja
  • Malo soja sosa
  • 250g pilećeg belog mesa
  • 1 šolja pirinča
  • 1 kocka za supu
  • So i biber
  • Čili

Priprema:

  1. Iseckati luka na sitne komade i pustiti da se propži u Herenthal šerpi sa malo ulja dok ne dobije staklastu teksturu, potom dodati beli luk i piletinu i pustiti da se sve zajedno prži dok piletina ne dobije zlatnu boju.
  2. Zatim dodajte ostale sastojke i pomešajte sve zajedno da se svi ukusi ravnomerno rasporede.
  3. Politi vodu preko svega i zatim staviti u rernu da se zapeče.

    Video uputstvo za pripremu recepta:

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *