Juneći gulaš za zimske dane

Herenthal recept – Juneći gulaš za zimske dane

Sastojci

4 do 8 osoba

  • 60 grama junećeg buta
  • 2 glavice luka
  • 3 čena belog luka
  • biber
  • so
  • 1 kašičica vegete
  • pola kašičice mlevene paprike(po želji)
  • 5 dl pasiranog paradajza
  • 1.5 l vode
  • 1 lovorov list
  • peršun
  • 1 kašičice prezli

Priprema

  1. Luk i beli luk iseckati na sitno ili kao ja staviti u seckalicu da se dobro usitne pa propržiti na malo ulja. Dok se prži luk ukoliko je potrebno dodati malo vode da ne zagori.
  2. Kad je luk gotov, dodati meso, so, biber i ispržiti dok ne dobije lepu boju, zatim dodati vegetu , peršun i lovorov list. Par minuta mešati pa dodati pasirani paradajz i vode da bude u visini prsta-dva preko mesa.
  3. Kuvati oko 40 minuta do sat vremena pa na kraju dodati veliku kašičicu prezli pa kuvati još 10-15 minuta.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *