Francuski topli sendviči

Herenthal recept – Francuski topli sendvic

Priprema

  1. U manjoj posudi na srednjem plamenu rastopiti maslac, dodati brašno i mešati oko 2 minuta, zaprška mora ostati svetla..
  2. Sipati hladno mleko i varjačom dobro promešati da se ne stvore grudvice..Posoliti i zabiberiti po ukusu i dodati prstohvat-dva rendanog muškatnog oraščića te i dalje lagano mešati par minuta da
    bešamel dobije blagu kremastu strukturu..
  3. U posudi razmutiti 2 jaja, dodati prstohvat soli i pomešati sa preostalim mlekom..Kriške hleba umočiti u razmućenu smesu i blago propeci s obe strane na prethodno zagrejanom tiganju s uljem..
  4. 4 kriske hleba premazati bešamelom, posipati s malo izrendanog sira, prekriti šunkom + kaščicom bešamela, poklopiti s preostalim hlebom..Svaki sendvic premazati bešamelom, dodati ostatak izrendanog sira i staviti na grill zicu oblozenu folijom ili pek papirom.. peci u pecnici odprilike 10 minuta pazeci da ne izgore..
  5. Gorgonzolu izmrviti na malo vece komadice i ispeci 2 jaja na oko…Na 2 sendviča staviti gorgonzolu ili sir po zelji (to je ‘Croc-Monsieur’) vratiti ih u vrucu pecnicu na 2 minute da se sir otopi.. na druge staviti po jedno jaje na oko ( eto ‘Croc-Madame’) i naseckani zeleni zacin..